Ferenc pápa a visszaúton a tüdőgyulladásáról is beszélt

2023. május 1. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

Hirtelen lett rosszul egy szerdai, általános pápai audiencia végén, a láza magasra szökött, a közérzete sem volt jó, ezért orvosa már délután háromkor kórházba vitte – mondta Ferenc pápa a Magyarországról Rómába tartó repülőúton az újságírók kérdéseire válaszolva. A katolikus egyházfő április 28. és 30. között volt Magyarországon, ahol találkozott Hilarion orosz pátriárkával is.

A repülőn beszélt arról is, hogy a Vatikán aktívan dolgozik az orosz–ukrán konfliktus lezárásán, bővebb információkat azonban egyelőre nem osztott meg erről. „Hajlandó vagyok bármit megtenni, amit csak kell. Már dolgozunk egy békemisszión, melynek részletei egyelőre titkosak, de ha eljön az ideje, nyilvánosságra fogom hozni őket” – mondta.

Fotó: Vincenzo Pinto / AFP or licensors
Fotó: Vincenzo Pinto / AFP or licensors

Voltak, akik az egészségi állapotáról kérdezték. Március végén Ferenc pápa kórházba került, ahol légúti fertőzés miatt napokig bent tartották. A pápa azt mondta, a betegsége hirtelen érkezett, és nem volt kedve ebédelni sem. „Nem vesztettem el az eszméletemet, de igen, nagyon magas lázam volt, és délután háromkor az orvos azonnal kórházba vitt. Súlyos akut tüdőgyulladásom volt a tüdő alsó részén. Hála Istennek, elmondhatom, hogy szervezet, a test jól reagált. Ez volt a bajom” – idézte a Vatican News a pápát, akinek fiatalkorában egyik oldali tüdejét eltávolították, így fél tüdővel él.

Ugyanitt az RTL riportere arról is kérdezte Ferenc pápát, hogy milyen nyelven beszélt Magyarországon: erre a pápa azt mondta, németül vagy angolul, a magyart ugyanis nem beszélik Magyarországon kívül, lefeljebb csak a mennyben, mert egy örökkévalóságig tart megtanulni azt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!