Miniszterelnök volt, a Harvard ösztöndíjasa lett, nemcsak tanítani megy, hanem tanulni is

2023. április 26. – 06:13

Másolás

Vágólapra másolva

Miután az év elején lemondott Új-Zéland vezetői tisztségéről, Jacinda Ardern idén ősszel két ösztöndíjjal a Harvard Egyetemre megy – írja a CNN. Ardernt a Harvard Kennedy School, az egyetem közpolitikai és kormányzati iskolája nevezte ki, a két ösztöndíj egyben azt is jelenti, hogy két programban vesz részt.

Egyrészt egy olyanban, ami a közszolgálati szerepkörből átmenő magas rangú vezetőknek szól. Másrészt a Harvard jogi karának Berkman Klein Center for Internet and Society nevű kutatóközpontjának munkájában vesz majd részt, ahol a szélsőséges online tartalmak megfékezésének módjait fogja tanulmányozni.

„Jacinda Ardern erős és empatikus politikai vezetést mutatott a világnak” – idézi Douglas Elmendorfot, a Kennedy School dékánját a CNN. Az egyetem szerint a volt miniszterelnök „fontos új szempontokat” nyújt majd a diákjaiknak, valamint „létfontosságú beszélgetéseket fog generálni a közpolitikai döntésekről, amelyekkel a vezetők minden szintjén szembe kell nézniük”.

Ardern azt mondta, hihetetlenül hálásnak érzi magát, hogy ösztöndíjasként csatlakozhat a Harvardhoz. Arról is beszélt: nemcsak tanítani, hanem tanulni is megy az egyetemre. „Vezetőként gyakran nagyon kevés időnk van a reflexióra, pedig a reflexió kritikus fontosságú, ha megfelelően akarjuk támogatni a vezetők következő generációját” – fogalmazott a volt kormányfő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!