Már 47 holttestet találtak a kenyai szekta birtokán, aminek a tagjai halálra éheztették magukat, hogy találkozzanak Jézussal

2023. április 24. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

A kenyai rendőrség már 47 holttestet tárt fel annak a szektának az erdei birtokán, amelynek a tagjai a Jézussal való találkozás reményében halálra éheztették magukat – írja a Guardian.

A tengerparton fekvő Malindi város rendőrsége április közepén szerzett tudomást arról, hogy több ember szándékosan éhezik egy erdei magánbirtok házaiban. Azonnal a birtokra mentek, ahonnan 15 embert sikerült elszállíttatniuk a mentőkkel. Közülük négyen végelgyengülés miatt útközben életüket vesztették. Mint kiderült, a szekta tagjai a „Jézussal való találkozás” és a megváltás reményében éheztek.

Az egyik szektatag a rendőrségnek elárulta, hogy a telken valahol van egy tömegsír, ezért a rendőrök nekiálltak felásni a 325 hektáros erdős birtokot. Az ásást múlt hét pénteken kezdték meg, eddig 47 ember holttestére bukkantak rá.

A zárt közösséget a Good News International Church nevű szekta tartotta fenn. Ennek vezetője a birtok tulajdonosa, és radikális nézetei miatt már korábban is összeütközésbe került a törvénnyel. A helyi médiabeszámolók szerint a szekta vezetője, Makenzie Nthenge múlt hónapban adta fel magát a rendőrségen, miután két kisgyerek is meghalt a birtokán a szüleik felügyelete alatt. Beszámolók szerint az őrizetbe vétele alatt sem inni, sem enni nem volt hajlandó. Azóta óvadék fejében szabadlábra helyezték.

A rendőrség Nthenge hat követőjét is őrizetbe vette. A megmentett szektatagok közül többen a megtalálásuk után is visszautasították az ételt és italt, és ragaszkodtak ahhoz, hogy folytassák a böjtöt.

A rendőrség nem csak áldozatokat, túlélőket is keres, akik a birtokon, vagy az azt körülvevő erdőben bújhattak el a hatóságok elől.

A hatóságok már korábban figyelmeztették a környék lakosságát, hogy egyre több a szekta, amelyek agymosással próbálják magukhoz csábítani az embereket. A kenyai belügyminisztere a Twitteren „a vallásszabadsághoz való alkotmányosan biztosított emberi jog legegyértelműbb megsértésének” nevezte az esetet, és azt írta:

„Miközben az állam továbbra is tiszteletben tartja a vallásszabadságot, a felelősöknek súlyos büntetéssel kell szembenézniük. A jövőben szigorúbb szabályozásra (beleértve az önszabályozást is) van szükség minden templom, mecset vagy zsinagóga esetében”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!