A Jézussal való találkozás reményében egy kenyai szekta több tagja halálra éheztette magát

2023. április 14. – 19:36

Másolás

Vágólapra másolva

Szándékosan, a megváltásra várva halt éhen egy szekta több tagja Kenyában – írja az MTI. A tengerparton fekvő Malindi város rendőrsége csütörtökön szerzett tudomást arról, hogy több ember szándékosan éhezik egy erdei magánbirtok házaiban.

A rendőrök még aznap több házba bejutottak, és 15 embert sikerült elszállíttatniuk a mentőkkel. Közülünk azonban négyen végelgyengülés miatt útközben életüket vesztették. A többiekkel – noha már ők is kritikus állapotban voltak – sikerült beérni a kórházba. Mindannyian a „Jézussal való találkozás” és a megváltás reményében éheztek.

A rendőrök pénteken visszatértek a birtokra, miután a szekta egyik tagja elárulta nekik, hogy valahol a telken tömegsír van 31 ember holttestével. Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy sikerült-e megtalálni a tömegsírt.

Beszámolók szerint a zárt közösséget a Good News International Church nevű szekta tartotta fenn. Ennek vezetője a birtok tulajdonosa, és radikális nézetei miatt már korábban is összeütközésbe került a törvénnyel. A hatóságok már korábban figyelmeztették a környék lakosságát, hogy egyre több a szekta, amelyek agymosással próbálják magukhoz csábítani az embereket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!