Egy járókelő lőtte le a gyalogosok közé hajtó férfit Jeruzsálemben

2023. április 24. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Öt sérültet szállítottak kórházba azt követően, hogy egy férfi hétfőn autójával a tömegbe hajtott Jeruzsálem központjában, a forgalmas Mahane Jehuda piac közelében, írta a BBC. A merényletkísérlet elkövetője egy 39 éves férfi volt, aki a megszállt Kelet-Jeruzsálemből érkezett, és végül egy közelben álló civil végzett vele, mielőtt a rendőrség intézkedni kezdett volna.

Az eset éppen azon a napon történt, amikor Izraelben az elesett katonák és a támadások áldozatainak emléknapját tartják, amely kiemelt esemény az ország életében. Benjámin Netanjahu miniszterelnök az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ezek a terrortámadások azért történnek, hogy legyőzzék és elpusztítsák az izraelieket, ám végül ők győzik majd le azokat, akik ellenük fordulnak.

A BBC cikke emlékeztet, hogy a hétfői támadás újabb bizonyíték arra, hogy idén fellángolt az erőszak az izraeliek és a palesztinok közt. Szintén hétfőn hajnalban egy 20 éves palesztint agyonlőtt az izraeli hadsereg tagja a megszállt ciszjordániai Jerikó közelében működő menekülttáborban. Az év eleje óta mintegy kilencven palesztint, köztük fegyvereseket és civileket öltek meg, eközben tizennyolc izraeli, egy ukrán és egy olasz vesztette életét, többségük civil volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!