Volt egy kis villongás Stephen King és Elon Musk között a Twitteren

2023. április 23. – 23:46

Másolás

Vágólapra másolva

A világ egyik legismertebb írója, a horrortörténeteivel befutó Stephen King a Twitteren elmélkedett arról, hogy a platform Blue-tagságának nyolcdolláros árát a Twittert tulajdonló Elon Musk inkább Ukrajnának adhatná, hozzácsapva még egy kis pénzt.

Erre Elon Musk azzal reagált, hogy ő már adományozott 100 millió dollárt (kb. 34 milliárd forint) Ukrajnának, majd megkérdezte Kinget, hogy ő mennyit adományozott eddig. Erre egyelőre nem érkezett válasz.

Musk ráadásul felelevenítette Mihajlo Fedorov egyik tavalyi tweetjét, melyben az ukrán politikus megköszöni Musknak, hogy biztosítja Ukrajna számára a Starlinket, ami műholdak segítségével nyújt internetes szolgáltatást a honvédő háborút vívó országnak. (A Starlink műholdhálózatot ráadásul nemcsak polgári, hanem Ukrajna számára életbevágóan fontos katonai kommunikációra is használják.)

Stephen Kingnek egyébként nem is kellett fizetnie a Twitter Blue-tagságért. Musk egyik óriási találmánya az volt a Twitter élén, hogy a hitelesítésre használt kék pipát elvette minden profiltól, és csak azok kapták meg, akik havonta előfizetnek a szolgáltatásra. Ezzel gyakorlatilag megvásárolhatóvá tették a hitelességet bizonyító vizuális jelzést a Twitteren. Nemrég mégis egy csomó előfizető – köztük King is – visszakapta a kék pipát ingyen. Ez alapvetően a népszerű profilokat érinti, de van köztük olyan is, amelynek nincs egymillió követője. Hivatalos infó ugyan nincs, de egyes felmérések szerint március óta kevesebb mint 400 ezer felhasználó fizet világszerte a Twitterért.

Musk tavaly októberben 44 milliárd dollárért vásárolta meg a közösségi platformot. Nemrég a BBC-nek mégis azt mondta, a Twitter vezetése fájdalmas és nem buli, „a megfelelő személynek” eladná. Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudni, pár hónapja, amikor a Twitter közössége megszavazta, hogy mondjon le a cég vezérigazgatói posztjáról, azt mondta, lemond, amint megtalálja „a megfelelő személyt” a posztra. Ez azóta sem történt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!