Ötmillió dollárt ígért a párnamágnás annak, aki megcáfolja az elcsalt választásos elméletét. Valaki megcáfolta, most nem akar fizetni

2023. április 21. – 21:48

Ötmillió dollárt ígért a párnamágnás annak, aki megcáfolja az elcsalt választásos elméletét. Valaki megcáfolta, most nem akar fizetni
Mike Lindell, a My Pillow vezérigazgatója egy Trump-párti demonstráción április 4-én – Fotó: Octavio Jones / Getty Images North America / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy független választottbírói testület arra jutott, hogy Mike Lindell, a My Pillow amerikai ágyneműgyártó Biden-tagadó cég tulajdonosa köteles 5 millió dollárt fizetni egy IT-szakértőnek, aki bebizonyította, hogy hamis adatokra hivatkozva hirdeti, hogy Kína segített Joe Bidennek megnyerni a 2020-as elnökválasztást – írja a BBC.

Lindell 2021-ben indította el a Bizonyítsd be, hogy Mike tévedett nevű kampányát, aminek keretében bárki átnézhette az anyagot, amit bizonyítéknak tartott. Bob Zeidman, egy Las Vegas-i szoftverszakértő megtette, és az eredményeit elküldte a Lindell által szervezett kiberszimpóziumra.

A választottbíróság megjegyezte, hogy a dokumentumoknak, amiket Lindell kiadot,t semmi köze a választáshoz. Kiemelték, hogy abba nem szólnak bele, hogy történt-e választási csalás, vagy nem, csak azt tárgyalták, hogy a kihívás szabályai szerint Zeidman jogosult-e a nyereményre. Döntésük alapján ha Lindell nem fizet, szerződésszegést követ el.

A párnamágnás kijelentette, hogy senkinek nem tartozik semmivel, mert Zeidman – aki azt állítja, hogy az utóbbi mindkét választáskor Donald Trumpra szavazott – semmit nem bizonyított be.

„Ez mind egy nagy terv része, egy szervezett terv, hogy megállítsanak engem és másokat, hogy kidobjuk a szavazógépeket és visszatérjünk a kézzel számolt papírszavazatokhoz”

– mondta Lindell, aki azonnal fellebbezett.

Lindellt a választási csalásról szóló, többszörösen hamisnak bizonyult állításai miatt a Dominion is beperelte, a cég, aminek a Fox News kénytelen 787,5 millió dollárt fizetni, mert peren kívül megegyeztek. Lindell választási csalásos filmje Arany Málna-díjat kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!