Nem republikánusoknak való esemény: kiosztották az Arany Málna-díjakat

2021. április 25. – 15:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mike Lindell amerikai párnagyáros filmben próbálta bizonyítani, hogy elcsalták a 2020-as amerikai elnökválasztást. Na, ez a dokumentumfilm kapta a legrosszabb filmnek járó díjat.

Mike Lindell amerikai üzletember a My Pillow című párnagyártó vállalkozás tulajdonosa rossz sorozatban van. Róla tudni kell, hogy Donald Trump egyik leglelkesebb támogatója volt. Ez történt vele mostanában:

  • Donald Trump elvesztette az amerikai elnökválasztást.
  • Lindell nagyon aktív volt az agitációban, csak éppen olyan bántóan tette, hogy őt is, mint szeretett elnökét, kitiltották a Twitterről, ráadásul a korábban évi 40 millió párnát eladó cégével is sok partner megszakította a kapcsolatokat.
  • Lindell erre a filmes szakma felé kacsintgatott, ám első filmje, az Absolute Proof (Tökéletes bizonyíték) olyan gyatrán sikerült, hogy ez lett az év legrosszabb filmje.

Mivel Lindell eleve régóta meg volt róla győződve arról, hogy Hollywood nemtelenül demokrata párti, ebbéli hite alighanem csak igazolást nyert. A dokumentumfilmjével egyébként Lindell azt akarta bizonyítani, hogy a 2020-as amerikai elnökválasztásba kívülről beavatkoztak, és elcsalták. Ő maga is színészként szerepelt a filmben, ez is megért egy málnát.

A díj ugyanis egy golflabda nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna, amit gyakran citromdíjként is emlegetik.

Mint az MTI kiemeli, az idén 41. alkalommal megrendezett Arany Málna-díjátadón évente a legrosszabb produkciókat és színészi alakításokat díjazzák, emiatt persze jellemzően a kipécézett és sokszor vérig sértett díjazottak nem jelennek meg az átadón.

Ha valaki mégis, mint Halle Berry, Sandra Bullock, vagy Paul Verhoven, ők rendre elnyerik jófejségükért, lazaságukért a közönség maximális elismerését. Sőt, több ízben olyan szituáció is akadt, hogy valaki záros határidőn belül sepert be egy málnát és egy pozitív elismerést, akár egy Oscart is.

Az idei díjak közül az ausztrál énekes-dalszerző Sia rendezői bemutatkozása, a Music című zenés film három trófeát is elnyert. Sia a legrosszabb rendező, a filmje főszerepét alakító Kate Hudson a legrosszabb színésznő, a mellékszerepet játszó Maddie Ziegler pedig a legrosszabb női epizódszereplő citromdíját érdemelte ki.

Sacha Baron Cohen Borat utólagos mozifilm című szatírája két díjat kapott: a filmben megjelenő Rudy Giuliani (ő is republikánus politikus), Trump ügyvédje a legrosszabb férfi mellékszereplő lett. És egyik jelenetét, amiben nadrágja cipzárjával küzd Maria Bakalova jelenlétében, szintén Arany Málnával díjazták.

A legrosszabb remake vagy folytatás díját a Dolittle nyerte el. Itt végre van annyi saját tapasztalatom, hogy ezt a srácaim nagyon élvezték. Bár az élethű élményt jelentő többdimenziós moziban (jó ég, hogy lehettünk moziban, ha ez egy friss film?) talán az volt számukra a legjobb, hogy amikor a főhős tevegelt, akkor mozgott a szék, amikor pedig a láma köpött, az előttünk levő ülés is vizet fröcskölt az arcunkba. Ők rettentően boldogok voltak, én meg attól a pillanattól fogva frászban voltam, hogy ne legyen olyan jelenet, amikor Doolitle összecsinálja magát, vagy hasonló.

A 365 Days című lengyel erotikus produkciónak a forgatókönyve lett Arany Málna-díjas (tényleg belerakhattak volna legalább egy „meghoztam a pizzáját asszonyom” fordulatot). Idén egy különdíjat is átadtak: a filmipar számára katasztrofálisnak bizonyult 2020 lett a legrosszabb év (a Netflix ezt biztosan vitatná). Az Arany Málna-díjakról online szavazással döntött az 1097 főből álló tagság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!