Medvegyev: Nagy-Britannia örök ellenségünk, a monarchia degenerált, Boris Johnson bizarr teremtmény

2023. április 21. – 23:35

Másolás

Vágólapra másolva

A tőle megszokott, visszafogott hangvételben reagált Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese arra, hogy az Egyesült Királyság szankciókat vetett ki öt orosz állampolgárra – írja a Sky News.

A britek öt FSZB-ügynökre vetettek ki szankciót, amiért azok részt vettek egy brit-orosz származású politikus és újságíró megmérgezésében és letartóztatásában. Vlagyimir Kara-Murza árulás vádja miatt 25 év börtönt kapott, de a brit külügyminisztérium szerint politikai perről van szó, és azért büntették meg, mert kritizálta Putyin rendszerét.

Dmitrij Medvegyev egy katonai felvonuláson 2020-ban – Fotó: Yekaterina Shtukina / Sputnik / AFP
Dmitrij Medvegyev egy katonai felvonuláson 2020-ban – Fotó: Yekaterina Shtukina / Sputnik / AFP

Medvegyev a Telegramon azt írta, hogy a brit monarchia degenerált, és Theresa May és Boris Johnson volt, valamint Rishi Sunak jelenlegi konzervatív miniszterelnököt „bizarr szerzeteknek” nevezte. Azt is kijelentette, hogy Nagy-Britannia mindig is Oroszország örök ellensége volt és lesz.

„Mindenesetre addig, amíg a pimasz és undorítóan nyirkos szigetük a tenger mélyére nem kerül a legújabb orosz fegyverrendszer által keltett hullámtól. Ahogy a Beatles is megénekelte, Let it be”

– írta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!