A Nagy Kanadai Juharsziruprablás mellé iratkozhat fel a torontói reptér 15 millió dolláros aranylopása

2023. április 21. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség nagyszabású aranyrablás ügyében nyomoz a torontói Pearson nemzetközi repülőtéren. A kanadai hatóságok szerint április 17-én 15 millió amerikai dollár értékű aranyat és értéktárgyakat loptak el a reptéren, írta a BBC.

A torontói repülőtér általában nagy forgalmat bonyolít le aranyból is, hiszen sok szállítmány érkezik ide Ontario tartományból, ahol a nemesfémet bányásszák.

Egy darabig minden a megszokott rend szerint történt, az aranyat tartalmazó konténert a repülőgépről lepakolva egy rakománytárolóba vitték a reptéren. Ahonnan aztán eltűnt.

A repülőtér közleményében azt írta, hogy a tolvajok nem magára a repülőtérre jutottak be, hanem „egy harmadik félnek bérbe adott raktár nyilvános részére, az elsődleges biztonsági vonalunkon kívülre”.

A lopás a kanadai történelem egyik legnagyobbja lehet, feliratkozhat egy speciálisan kanadai bűntény mellé a listán. A 2011-es és 2012-es Nagy Kanadai Juharsziruprablás során 3000 tonna, 18,7 millió dollár értékű szirupot loptak el egy québeci raktárból.

Stephen Duivesteyn, a Peel regionális rendőrség felügyelője csütörtökön a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az eltűnt repülőgép konténere körülbelül 5 négyzetméteres volt, és az aranyon kívül más pénzértékkel bíró tárgyakat is tartalmazott.

A tisztviselők nem voltak hajlandóak megmondani, hogy melyik légitársaság szállította a rakományt, az honnan érkezett, vagy hogy mi volt a rendeltetési helye.

A Toronto Sun csütörtökön korábban arról számolt be, hogy a rendőrség szerint szervezett bűnözői csoportok érintettek. Duivesteyn szerint viszont ezt még korai lenne megmondani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!