Megmérgezett sajttortával próbált személyiséget lopni hasonmásától, 21 évet kapott egy nő Amerikában

2023. április 20. – 07:37

Másolás

Vágólapra másolva

21 év börtönre ítélték a 47 éves Viktoria Naszirovát New Yorkban, miután a nő megpróbált végezni egy rá hasonlító nővel, majd személyi okmányokat és értékeket lopott el tőle, írja a Guardian.

Az orosz származású nő még 2016-ban látogatta meg az akkoriban 35 éves amerikai hasonmását. A nővel sok mindenben hasonlítottak egymásra: mindketten oroszul beszéltek, sötét hajuk, azonos bőrszínük volt, sok más fizikai jellemző is stimmelt – hangzott el Naszirova tárgyalásán.

Az orosz nő egy ajándék sajttortával állított be az amerikai hasonmáshoz, a sajttortát azonban megmérgezte. Miután az amerikai nő megette a desszertet, rosszul lett, elájult. Másnap egy barátja talált rá az eszméletlenül fekvő áldozatra, az ügyészek szerint tablettákat is szórtak szét a nő körül, hogy úgy tűnjön, mintha öngyilkosságot kísérelt volna meg.

Az áldozatot kórházba vitték, miután hazaért, észrevette, hogy útlevele és munkavállalási engedélye is hiányzik, illetve ékszerek és egyéb értékek tűntek el a lakásából. A rendőrség nyomozni kezdett, megvizsgálták a sajttortát is: kiderült, hogy egy rendkívül erős nyugtatóval, fenazepammal spékelte azt meg Naszirova.

Naszirovát korábban azzal is megvádolták, hogy 2014-ben még Oroszországban halálos mennyiségű kábítószerrel mérgezte meg a szomszédját. Egy 2017-es interjúban tagadta, hogy ő ölte volna meg a nőt. Mint azt februárban megírtuk, a nőt korábban az esküdtszék is bűnösnek mondta ki még februárban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!