Sajttortával próbálta megmérgezni a hasonmását egy orosz nő New Yorkban, hogy ellopja a személyazonosságát

2023. február 10. – 12:16

Másolás

Vágólapra másolva

Bűnösnek mondta ki az esküdtszék azt az orosz nemzetiségű New York-i nőt, aki 2016-ban mérgezett sajttortával próbált meggyilkolni egy másik bevándorló nőt, hogy ellophassa a személyazonosságát – írja a Guardian.

A 47 éves Viktorija Naszirovát szerdán bűnösnek találta az esküdtszék abban, hogy 2016 augusztusában erős nyugtatóval megspékelt sajttortával próbálta megölni a 35 éves Olga Cviket, majd ellopta az útlevelét és más értéktárgyait. A két nő sötét hajszíne és bőrtónusa is hasonlított, Naszirova azt tervezte, hogy a gyilkosság után felveszi Cvik személyazonosságát.

Naszirova 2016. augusztus 28-án vitte fel a mérgezett tortaszeletet Cvik Queens Forest Hills negyedében lévő otthonába. Cvik megette a tortát, rosszul lett, és elvesztette az eszméletét. Egy barátja talált rá később, ahogy eszméletlenül fekszik az ágyban. Kórházba szállították, ahol sikeresen kezelték, pár nap múlva hazatérhetett. Ekkor vette észre, hogy eltűnt az útlevele, a munkavállalási engedélye és több értéktárgya is.

Értesítette a rendőrséget, akik a sajttorta dobozában talált maradékot megvizsgálták, és kiderült, hogy fenazepámot, azaz egy erős nyugtatót tartalmazott. Naszirovát azonnal letartóztatták.

A nőt többek között gyilkossági kísérlet, testi sértés és jogtalan fogva tartás vádjával ítélték el. A március 21-i ítélethirdetéskor akár 25 év börtönbüntetést is kaphat.

Naszirovát korábban azzal is megvádolták, hogy 2014-ben még Oroszországban halálos mennyiségű kábítószerrel mérgezte meg a szomszédját. Egy 2017-es interjúban tagadta, hogy ő ölte volna meg a nőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!