Átmenetileg felfüggeszti működését a Twitteren a kanadai közmédia

2023. április 18. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Átmenetileg szünetelteti tevékenységét a Twitteren a kanadai közmédia (CBC), miután a közösségi platform a kormányzati finanszírozású médiafelületek közé sorolta. A CBC szóvivője szerint a Twitter a szakmaiságukat és függetlenségüket ássa alá ezzel, írja az MTI.

Magyarországgal ellentétben Kanadában van külön állami és közszolgálati média. Előbbi úgy működik, mint az MTVA, tehát a kormányzat beleszól a szerkesztésbe és a tartalomba, utóbbi viszont a kormánytól függetlenül működik közpénzből. A Twitter rendszere azonban nem tud különbséget tenni a kettő között, így figyelmezteti a követőket, hogy a CBC felületei kormányzati pénzből működnek, így beleszólhatnak a szerkesztési folyamatokba.

Nem a CBC az egyetlen, ami hasonlóan járt: az NPR amerikai közrádiót az önkényuralmi rendszerekben működő kormányzati propagandaorgánumoknak adott, állami média címkével látta el a Twitter, ezért ott is hagyták a felületet. Az ausztrál ABC Newsszal ugyanez történt, de ők már felvették a kapcsolatot a Twitterrel, hogy javítsák a hibát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!