Egy férfit holtan találtak egy atlantai börtöncellában, családja szerint ágyi poloskák végeztek vele

2023. április 16. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az első vizsgálatok is megállapították az ágyi poloska jelenlétét, a börtön hatalmas rovarirtásba kezdett, a család szerint ez nem elég.

Lashawn Thompson családja bűnügyi nyomozást kér, miután a férfi egy koszos börtöncellában meghalt – írja a The Guardian. A 35 éves férfi halála után a család a helyi börtön bezárását követeli, a rokonok ugyanis azt állítják, hogy Thompson az őrizetben azért halt meg, mert sivár cellájában az ágyi poloskák felfalták.

Thompsont az atlantai Fulton megyei börtönben az intézmény pszichiátriai osztályára helyezték, miután megállapították, hogy mentális egészségügyi problémái vannak, de fizikailag egészséges.

2022. szeptember 13-án, három hónappal a letartóztatása után halt meg Thompson egy koszos, rovarokkal teli cellában, amely annyira koszos volt, hogy az egyik alkalmazott védőruházatot viselt, amikor belépett.

„Azt tervezték, hogy elviszik egészségügyi vizsgálatra, de a tervük nem valósult meg, Lényegében otthagyták”

– mondta Michael Harper, a Thompson családot képviselő ügyvéd az Insidernek.

Thompson Alabamában élő családja nem tudta, hogy Thompsont bebörtönözték, és csak akkor tudták meg, amikor a hatóságok a haláláról értesítették őket. A későbbi boncolás nem állapította meg a halál okát, de azt igen, hogy Thompson testén kis rovarok rendkívül súlyos fertőzése volt látható, Thompson cellájában pedig súlyos ágyipoloska-fertőzés volt kimutatható. A jelentés azt is megerősítette, hogy Thompson bőrén sebek voltak.

A börtöncellában uralkodó állapotok Lashawn Thompson halálának idején – Fotó: The Harper Law Firm
A börtöncellában uralkodó állapotok Lashawn Thompson halálának idején – Fotó: The Harper Law Firm

A CNN szerint Brad McCrae, Thompson bátyja azt mondta, hogy a család elszomorítónak találta a celláról készült fényképeket, senkit sem szabad így látni.

A Fulton megyei seriff hivatala azt mondta, hogy

teljes körű vizsgálatot indítottak Thompson halála ügyében, és 500 ezer dollárt költöttek a börtönben előforduló kártevők elleni küzdelemre.

A seriff hivatala hozzátette, hogy a nyomozást követően a Georgia-i Nyomozó Iroda eldönti, hogy indokolt-e a vádemelés. A család erre úgy reagált, hogy bár nagyra értékelik a börtönkörülmények javítására irányuló erőfeszítéseket, még többet kell tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!