Letartóztattak egy embert, akinek köze lehet a Cash App alapítójának megkéseléséhez

2023. április 13. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva

A San Franciscói rendőrség letartóztatott egy embert, akinek köze lehet a Cash App alapítójának, Bob Leenek a halálra késeléséhez – írja a BBC.

A rendőrök még április 4-én találták meg a 43 éves Lee-t eszméletlen állapotban, szúrt sebekkel San Francisco városközpontjában. Kórházba szállították, azonban később a belehalt sérüléseibe. A techvállalkozó a hírek szerint egy csúcstalálkozón tartózkodott San Franciscóban, a gyilkosság előtt barátaival találkozott a városban.

Meg nem erősített információk szerint a gyanúsított egy informatikai cég alapítója lehet, ő és Lee ismerték egymást.

Rendőrségi forrásokra hivatkozva egy jelentés azt írja, hogy Bob Lee és a gyanúsított egy autóban ültek, majd összevesztek, mielőtt Lee-t megkéselték. A rendőrség azonban egyelőre nem közölt további részleteket a gyilkosságról.

Lee alapította a Cash App nevű pénzküldő alkalmazást is, ami az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban érhető el, de ott évente több tízmillió tranzakcióra használják. A Cash App a Block, korábban Square nevű cégnél készült el, amit a Twitterből kilépő vezérigazgató, Jack Dorsey alapított. Dorsey volt az egyik első, aki megerősítette, hogy a késelés áldozata Lee volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!