Megkéseltek egy ismert techvállalkozót San Franciscóban

2023. április 5. – 21:13

Megkéseltek egy ismert techvállalkozót San Franciscóban
Bob Lee – Forrás: MobileCoin

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden hajnalban ottani idő szerint 2:35-kor a San Franciscó-i rendőrséget egy késeléshez riasztották. A 43 éves áldozat a több késszúrástól életét vesztette.

Habár a hatóságok először nem közölték az áldozat nevét, a helyi sajtó és a techvilág kiderítette: Bob Lee volt az, a Google egykori fejlesztője, a SpaceX és a Clubhouse befektetője, aki 2021 óta a MobileCoin nevű kriptovalutánál dolgozott mint a vállalat termékportfólióját felügyelő vezető (CPO).

A gyilkosság indítéka nem ismert, az elkövetőt még mindig nem sikerült megtalálnia a rendőrségnek. Brooke Jenkins, San Francisco kerületi ügyésze Twitteren azt írta, hogy szerda reggelig nem sikerült letartóztatni senkit, de „az ilyen szörnyű erőszakos cselekedeteket nem tolerálják San Franciscóban.”

Lee alapította a Cash App nevű pénzküldő alkalmazást is, ami az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban érhető el, de ott évente több tízmillió tranzakcióra használják. A Cash App a Block, korábban Square nevű cégnél készült el, amit a Twitterből kilépő vezérigazgató, Jack Dorsey alapított. Dorsey volt az egyik első, aki megerősítette, hogy a késelés áldozata Lee volt.

(New York Times)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!