Joe Biden megint arra utalt, hogy újraindul 2024-ben

2023. április 10. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök hétfőn ismét utalt rá, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben 2024-ben újraindulna az elnökválasztáson – számolt be a Sky News.

„Tervezem a jelöltséget... de még nem vagyunk felkészülve arra, hogy bejelentsük” – mondta Biden az NBC-nek adott interjújában a Fehér Házban tartott húsvéti tojásgurítás előtt.

Az elnök az utóbbi időben többször utalt arra, hogy újraindulna, de hivatalos bejelentést egyelőre nem tett – nincs is rászorítva, hiszen nincs komolyan vehető kihívója a Demokrata Párton belül.

Biden és Kamala Harris alelnök azt kommunikálják, hogy 2024-ben is együtt fognak indulni. Arról viszont már a Fehér Ház tanácsadói hozzák meg a döntés, pontosan mikor indul az újraválasztási kampány – jelentette az NBC, amelynek egy forrás azt mondta Bidenről: „A döntési részen már túl van, de nehezményezi a nyomást, hogy be kell jelentenie, amit már eldöntött.”

Joe Biden 80 éves, egészségügyi állapotáról rendszeresen tájékoztatják az amerikai nyilvánosságot. A szervi és neurológiai területekre kiterjedő legfrissebb vizsgálat eredményei alapján az elnök továbbra is egészséges, életerős és alkalmas arra, hogy sikeresen ellássa feladatait. A közvélemény-kutatások szerint ugyanakkor a demokraták többsége nem támogatja az újraindulását, amiben leginkább az előrehaladott kora miatti aggodalom játszik szerepet.

Joe Biden 1972-ben került be az amerikai szenátusba Delaware államból, és több mint fél évszázada van jelen az amerikai politikában. Már most is ő az Egyesült Államok valaha volt legidősebb elnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!