Börtönre ítéltek egy kínai férfit, mert halálra ijesztette szomszédja csirkéit

2023. április 9. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett börtönre ítélt egy kínai bíróság egy férfit, aki tömegesen ijesztette halálra a szomszédja csirkéit, írja a CNN.

Még tavaly áprilisban vágta ki egy Gu nevű férfi fáit engedély nélkül szomszédja, Zhong, a kínai Hunan tartomány Hengyang megyéjében. A férfi érthető módon mérges lett, és meg is találta a bosszú módját:

a halálra ijesztéses visszatámadást.

Gu több éjszaka is belopózott Zhong csirkefarmjára, és bár a CNN azt írja, nem volt világos Gu eredeti szándéka, az biztos, hogy az általa használt zseblámpa pánikot keltett az állatokban, akik félelmükben egy sarokba tömörültek – és ahol aztán 500 csirke el is pusztult a kialakult tömegben.

A rendőrség el is fogta Gút, akinek 3000 jüannyi kártérítést kellett fizetnie. Azonban ez sem tántorította el a férfit attól, hogy másodjára is belopózzon a csirkefarmra, ez alkalommal pedig szomszédja 640 csirkéjét ijesztette halálra.

A hengyangi megyei bíróság keddi ítélete szerint Gu szándékosan okozott vagyoni kárt Zhongnak, a hatóságok szerint pedig a több mint 1100 elpusztult csirke értéke 13 840 jüanra becsülhető.

Az ítélethirdetés előtt Gu azt vallotta, megbánta a tettét, a bíróság ezért ezt figyelembe véve a férfit egy évre felfüggesztve ítélte hat hónap börtönbüntetésre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!