Kirúgtak egy orlandói tanárt, miután saját nekrológjukat íratta meg diákjaival

2023. április 8. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Kirúgták az orlandói Dr. Phillips középiskola tanárát, miután arra kérte a diákjait, hogy írják meg saját nekrológjukat, ugyanazon a napon, mikor az iskolában próbariadót tartottak, és azt gyakorolták, hogy mit kell tenni akkor, ha lövöldözés történik – írja az NBC News.

A feladatot kiadó pszichológiatanár, Jeffrey Kenner a lapnak azt nyilatkozta, hogy a feladattal nem az volt a célja, hogy bárkire is ráijesszen, csupán azt gondolta, hogy ez segíthet a gyerekeknek elgondolkodni az életükön, hogy mit tartanak fontosnak az életben, és mit tehetnek azért, hogy elérjék a céljaikat.

A 11. és 12. osztályba járó diákok közül azonban sokan megrémültek, és felkeresték az intézmény tanácsadóit is, akik kikérdezték a 63 éves Kennert is a feladatról. Majd órákkal a kérdéses feladatsor után elbocsátották a tanárt, aki január óta tanított az iskolában.

Kenner Facebookon megosztotta az osztályoknak feltett kérdéseit. Szerinte nem tett semmi rosszat, egyszerűen ő fontosnak tartja, hogy ezekről a témákról is beszéljen a diákjaival, egy olyan országban, ahol sajnos gyakoriak az iskolai lövöldözések.

Legutóbb március végén a nashville-i Covenant keresztény magániskolában lövöldözött az intézmény volt tanulója, a 28 éves Audrey Hale, aki három diákkal és három iskolai dolgozóval is végzett.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!