Eljátszatta a saját halálát a facebookos erőszaktevő, de közben meglépett a börtönből

2023. április 8. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

Tanzániában fogták el azt a nemi erőszakért és gyilkosságért leültetett dél-afrikai férfit, aki tavaly májusban eljátszatta saját halálát a börtönben, és megszökött. Thabo Bestert ki fogják adni majd a dél-afrikai hatóságoknak, írta a BBC.

Bestert Dél-Afrikában a „facebookos erőszaktevőként” ismerték, mert áldozatait általában a közösségi oldalon cserkészte be. 2012-ben modell barátnője, Nomfundo Tyhulu megerőszakolásában és meggyilkolásában találták bűnösnek, de a vádak szerint korábban két másik nőt is megerőszakolt és kirabolt.

A férfi a bloemfonteini börtönbe került, ahonnan tavaly májusban szabadult ki trükkös módon. Az első jelentések még arról szóltak, hogy felgyújtotta magát a börtönben, és belehalt az égési sérülésébe, de egy újabb halottvizsgálat megállapította, hogy nem is Besteré a holttest, és a halált egy tompa tárgy által okozott ütés okozhatta.

A helyi média már kezdetben gyanakodva fogadta Bester halálhírét, az elmúlt évben többször is látni vélték a férfit, egyszer Johannesburg egyik elit negyedében is felfedezték vásárlás közben, sőt egy bérelt villában lakott, de csak egy idei márciusi vizsgálat után kezdtek nyomozni a hatóságok a gyilkos után, aki ezek szerint nem halt meg, hanem szökésben volt.

A nyomozás arra jutott, hogy a börtönt üzemeltetőt brit biztonsági cég, a G4S dolgozói segíthettek neki megszökni. Három dolgozót azóta el is bocsátottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!