Megtalálták a csütörtökön rejtélyesen eltűnt japán katonai helikopter néhány darabját

2023. április 7. – 11:09

Másolás

Vágólapra másolva

Több darabját is megtalálták annak a japán katonai helikopternek, amely csütörtök délután tűnt el a délnyugati Okinava prefektúrához tartozó Mijako szigeténél – jelentette be Hamada Jaszukazu japán védelmi miniszter pénteken.

A keresésben részt vevő japán parti őrség egyelőre egy nem használt, összehajtott állapotban lévő, katonai jelöléssel ellátott mentőcsónakot és a jármű darabjait, köztük az egyik ajtaját és egy rotorlapátot, valamint olajat talált a tengerben, ott, ahol a feltételezések szerint a baleset történt.

A lezuhant helikopter egy darabja. Fotó: Japan Coast Guard / Reuters
A lezuhant helikopter egy darabja. Fotó: Japan Coast Guard / Reuters

A védelmi miniszter hozzátette, hogy a tízfős legénységből egyelőre senkit nem találtak meg. A keresés továbbra is tart.

Az UH-60 típusú Black Hawk katonai helikopter két pilótával, két műszaki szakemberrel és a legénység hat további tagjával a fedélzetén mindössze tíz perccel a felszállás után tűnt el a radarról.

A baleset okát egyelőre nem tudni, a jelentések szerint nem voltak kedvezőtlenek az időjárási körülmények. A katonaság beszámolt arról is, hogy a jármű márciusban esett át biztonsági ellenőrzésen, és a tesztrepülésnél sem találtak semmilyen rendellenességet. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!