Öt napig feküdt a romok alatt, két hónap után adták vissza az anyjának a törökországi földrengést túlélő csodababát

2023. április 3. – 18:44

Öt napig feküdt a romok alatt, két hónap után adták vissza az anyjának a törökországi földrengést túlélő csodababát
Derya Yanik török szociális és családügyi miniszter átadja a romok alól megmentet Vetint az édesanyjának, Adanában, 2023. március 31-én – Fotó: Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Ötvennégy nappal a február 6-án, Törökországban és Szíriában pusztító földrengés után került vissza az anyjához egy csecsemő, akit a mentési munkálatok ötödik napján találtak meg egy ház romjai alatt, Hatay tartományban, írja a Reuters.

A Reuters beszámolója szerint a gyerek nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba szállították, később pedig az elnöki különgéppel vitték Ankarába, ahol elvégezték rajta az azonosításhoz szükséges DNS-vizsgálatot. Ekkor derült ki, hogy az anyját, Yasemint Adana város kórházában kezelik, majd itt adták vissza neki a Vetin nevű kislányt.

Az ügy kapcsán Derya Yanik szociális és családügyi miniszter azt mondta, hogy egy anya és gyereke újraegyesítése a világ egyik legértékesebb feladata.

A földrengés Törökországban ötvenezer, Szíriában hatezer áldozatot követelt, köztük volt a csodababaként emlegetett csecsemő apja és két testvére is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!