Trump „csatára” készül a New York-i bírósági meghallgatásán az ügyvédje szerint

2023. április 3. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump volt amerikai elnök „csatára készül” a keddre tervezett bírósági meghallgatása előtt – közölte ügyvédje, Joe Tacopina. Trump várhatóan hétfőn repül New Yorkba mar-a-lagói otthonából, hogy szembenézzen a Stormy Daniels pornósztárnak fizetett hallgatási pénzzel kapcsolatos vádakkal. A bírósági meghallgatás után Trump vissza akar térni Floridába, hogy beszédet mondjon támogatóinak, írja a BBC.

A volt amerikai elnök továbbra is tagadja, hogy bármi rosszat tett volna, ügyvédje, Joe Tacopina azt ígérte, hogy a volt elnök ellen felhozott vádak ellen határozottan küzdeni fognak. „Készen állunk erre a küzdelemre. És alig várom, hogy a lehető leggyorsabban haladjunk előre, hogy felmenthessük őt” – mondta az ügyvéd.

Az Egyesült Államok volt elnökét többek között azzal vádolják, hogy üzleti dokumentumok meghamisításával akarta eltüntetni a Stormy Daniels pornószínésszel folytatott viszonya nyomait. A vád szerint Trump a 2016-os elnökválasztási kampány idején 130 ezer dollárt, körülbelül 50 millió forintot fizetett Danielsnek a hallgatásért.

Az ügyről részletesen beszámoló BBC szemlézte a Times Stormy Danielsszel készített interjúját, amelyben Daniels azt mondta, hogy Trumptól nem tart, a követői indulatától viszont igen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!