Izrael négy nap alatt harmadszor hajthatott végre légicsapást Szíriában

2023. április 2. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

A szíriai védelmi minisztérium szerint Izrael légicsapásokat hajtott végre Szíria Homsz tartományában vasárnap éjszaka, nyugati titkosszolgálati források szerint pedig a támadások olyan légibázisokat céloztak, ahol iráni katonák lehettek, írja a Reuters. A szíriai beszámolók szerint öten megsérültek. Az izraeli hadsereg nem kommentálta ezeket a híreket.

Az elmúlt napokban csütörtökön és pénteken is érkeztek az izraeli erők által nem megerősített hírek szíriai légicsapásokról, amelyekben az iráni Forradalmi Gárda szerint meghalt az egyik tisztjük is.

A két nyugati titkosszolgálati forrás azt mondta, hogy a rakétákkal egy Palmüra városához közeli és egy másik, a libanoni határnál lévő légibázist támadtak vasárnap éjszaka. A források szerint mindkét helyen iráni katonák és a libanoni Hezbollahhoz köthető harcosok voltak. A Reuters hozzáteszi, hogy nem tudta független forrásból ellenőrizni ezeket az információkat.

Izrael évek óta hajt végre támadásokat Iránhoz közelinek mondott célpontok ellen Szíriában. A légicsapások tavaly megszaporodtak, mivel szerintük szíriai repterekről és légibázisokról látnak el fegyverszállítmányokkal különböző fegyveres csoportokat. A szíriai rezsim tagadja a nyugati és izraeli állításokat, hogy Iránnak komoly katonai jelenléte lenne az országban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!