Négy ember halálát okozták lavinák Norvégiában

2023. március 31. – 22:53

Másolás

Vágólapra másolva

Négy ember, köztük legalább egy külföldi turista halálát okozták a lavinák pénteken Norvégia északi részén – közölte a helyi rendőrség.

Az ország északi csücskében fekvő Kavringtindenben egy ötfős, külföldi turistákból álló csoportot sodort el egy lavina, egyikük meghalt, ketten megsérültek – közölte sajtótájékoztatóján Morten Pettersen, Tromsø város rendőrségének munkatársa. A rendőrség dolgozik a külföldi halálos áldozat azonosításán.

Dan-Havard Johnsen, a közeli Lyngen település polgármestere közölte: az ötfős csoport Olaszországból érkezett, de az elhunyt turista állampolgársága egyelőre nem ismert.

Morten Pettersen azt is elmondta: röviddel később két másik ember is meghalt amiatt, hogy egy másik lavina a tengerbe sodort egy házat Reinoya szigetén, valamint a ház istállóját is, amelyben 140 kecske volt.

Egy harmadik lavina pedig Nordreisa térségében lepett meg egy kisebb csoportot. A csoport egyik tagja meghalt, és a rendőrség közleménye szerint nagy valószínűséggel ő is külföldi volt – írja az MTI.

A BBC arról számol be, hogy Jonas Gahr Støre miniszterelnök „a húsvét tragikus kezdetének” nevezte a halálesetet. Az évnek ebben az időszakában szinte mindennap előfordulnak lavinák Norvégiában, és a szakértők szerint az ország területének akár 7 százaléka is veszélyeztetett lehet.

Korábban, szintén pénteken Troms régió több kisvárosát evakuálták a magas lavinaveszély miatt, mivel a hatóságok hóviharokra és erős szélre figyelmeztettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!