Ha minden jól megy, Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

2023. március 31. – 13:39

Ha minden jól megy, Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat
Ferenc pápa március 29-én, miközben a pápamobilban ülve integet – Fotó: Massimo Valicchia / NurPhoto/ AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ha az utolsó vizsgálatok eredményei megnyugtatóak, Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a Gemelli-klinikát – írja a Reuters. A 86 éves pápa szerdán került kórházba légúti megbetegedés miatt, amiről kiderült, hogy hörghurut volt. Antibiotikummal kezelték, amire a Vatikán szerint megfelelően reagált.

A pápai sajtósok szerint Ferenc pápa tegnap este már olyan jól volt, hogy együtt pizzázott az orvosokkal, nővérekkel és testőreivel. Péntek délelőtt Giovannia Battista Re bíboros azt mondta, hogy a pápa részt fog tudni venni a húsvéti ünnepségeken.

A pápa decemberben elmondta, hogy már előkészítette lemondólevelét arra az esetre, ha egészségügyi okok miatt többé nem lenne képes ellátni feladatait.

A tervek szerint április 28. és 30. között Budapestre látogat. A hivatalos program szerint a pápa mindhárom nap a fővárosban marad, eszerint április 28-án pénteken a Sándor-palota előtt köszöntik a pápát, aki ezután találkozik Orbán Viktorral és Novák Katalinnal.

Ez Ferenc pápa 41. külföldi apostoli útja. Egészségügyi állapota miatt már röppentek fel pletykák a lemondásáról, azt, hogy ez miért csak pletyka, itt fejtettük ki részletesen: az egyházfő korábbi, így mostani, magyarországi látogatása is azt erősíti, hogy a pápa továbbra is aktív egyházfő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!