Akkora vihar volt Svájcban, hogy két vonatbalesetet is okozott, sokan megsérültek

2023. március 31. – 22:41

Akkora vihar volt Svájcban, hogy két vonatbalesetet is okozott, sokan megsérültek
Az Aare Seeland Mobil svájci közlekedési vállalat kisiklott vagonja a svájci Lüscherz környékén 2023. március 31-én. A vállalat szerint vihar miatt bekövetkező balesetben több ember megsérült – Fotó: MTI/EPA/Keystone/Manuel Lopez

Másolás

Vágólapra másolva

Két regionális vonat is kisiklott pénteken Svájcban, egymástól függetlenül – írja az AP hírügynökség. Mindkét baleset azután következett be, hogy hatalmas vihar csapott le az országra, intenzív széllel és esővel.

A balesetek Lüscherz és Büren zum Hof településeken történtek, a nyugati országrészben, a főváros Bern közelében – közölte a rendőrség (a két település egymástól nem egészen 40 kilométerre van).

A Büren zum Hof-i balesetben 12 ember (9 felnőtt és 3 gyermek) sérült meg, egyikük sérülései súlyosak. A rendőrség szerint a Lüscherzben történt kisiklásban szintén többen megsérültek, de a sérültek számáról és állapotuk súlyosságáról nem állt rendelkezésre azonnal további információ – írta az AP.

A vonatokért felelős közlekedési vállalatok, az Aare Seeland Mobil és a Regional Transit Bern-Solothurn megerősítették a kisiklást a saját honlapjukon. A balesetben érintett vasútvonalakat lezárták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!