Újra Kínában látták a Peking által parkolópályára tett milliárdost, Jack Mát

2023. március 27. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

Másfél év után ismét feltűnt Kínában Jack Ma, az Alibaba alapítója, akit az elmúlt három évben csak elvétve láttak. Ma 2020 októbere óta erősen kerüli a nyilvánosságot – ekkor, egy Sanghajban mondott beszédében bírálta a kínai pénzügyi szabályozókat. Ez olyan események láncolatát indította el, amelyek az Ant Group, az Alibaba egyik leányvállalatának tőzsdei bevezetésének elhalasztásához vezettek. Ma 2023 januárjában végül lemondott az Ant Group irányításáról.

Az 58 éves Ma, akit három éve még a leggazdagabb kínaiak egyikekén tartottak számon egy, az Alibaba által alapított hangcsoui iskolában bukkant fel. A South China Morning Post szerint több mint egy évig a tengerentúlon tartózkodott, és nemrég tért vissza Kínába. Az újság információi elég pontosak lehetnek Máról, mert az az általa alapított Alibaba tulajdonában van, teszi hozzá a BBC. A SCMP azt írja, hogy Ma rövid időre Hongkongba utazott, ahol barátaival találkozott, majd ellátogatott az Art Basel nemzetközi művészeti vásárra is.

Arról is írtak, hogy az üzletember különböző országokba utazott, hogy mezőgazdasági technológiát tanuljon, de arra nem tértek ki, miért tűnt el a nyilvánosság elől az elmúlt években. Ma, aki korábban angoltanár volt a hangcsoui Yungu iskolában, a dolgozókkal találkozott és megtekintette az osztálytermeket is, és beszélt a mesterséges intelligencia oktatással kapcsolatos lehetséges kihívásokról. Jack Máról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!