Betiltották a TikTokot a szlovák parlamentben

2023. március 24. – 19:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az TikTok már nem érhető el a szlovák parlament belső hálózatán, mivel a hivatalvezető megtiltotta annak használatát az alkalmazottaknak, írja a Napunk. Daniel Guspan a képviselőknek írt levelében nekik is azt javasolja, hogy ne használják a TikTokot.

A döntést a biztonsági szervek megállapításaira hivatkozva hozta, mivel azok szerint a TikTok „jelentős kockázatot jelent a kiberbiztonság és a kiberkémkedés területén”.

A levél szerint a TikTok túl sok információt gyűjt. „Az adatok mennyisége, típusa, illetve az adatgyűjtés módja nem felel meg az alkalmazás elsődleges, közösségi hálóként történő meghatározásának, és felhasználhatók konkrét személyek vagy kapcsolataik, berendezéseik elleni kibertámadásra” – áll a levélben.

Biztonsági aggályok miatt hallgatták meg az amerikai kongresszusban a TikTok vezérigazgatóját is, a bizottság több tagja a ByteDance-re és annak vezetőire kérdezett rá, ugyanis a törvényhozók szerint a vezetők kapcsolatban állnak a Kínai Kommunista Párttal. A kínai befolyás aggodalmai miatt a TikTok képviselője megígérte, hogy az összes amerikai felhasználói adatot hazai szerverekre helyezi át, így az amerikai Oracle meg tudja majd vizsgálni a TikTok forráskódját, és felügyelni is tudja azt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!