Maffiafőnökök képével felmatricázott hasist foglaltak le Szicíliában

2023. március 21. – 18:16

Maffiafőnökök képével felmatricázott hasist foglaltak le Szicíliában
Foto: Carabinieri Marsala

Másolás

Vágólapra másolva

A szicíliai maffia főnökeinek arcképével díszített kábítószert foglaltak le az olasz hatóságok hétfőn estre egy raktárban a nyugat-szicíliai Marsalában.

A hatóságok 200 ezer euró (78 millió forint) értékben foglaltak le 13 kilogramm hasist, 700 gramm kokaint és 700 gramm marihuánát egy raktárban, a csomagoláson Matteo Messina Denaro, Toto Riina és a Keresztapa című filmből Marlon Brando arcképe volt. A raktárból éppen távozó 28 éves, büntetlen előéletű férfit kábítószerrel kapcsolatos vádakkal letartóztatták, miután az egyik zsebében 50 gramm tiszta kokaint találtak.

Matteo Messina Denaro volt a szicíliai maffia legmagasabb rangú embere, januári letartóztatásáig „az utolsó keresztapjaként” is emlegették. Denaro 1993-ban vette át maffia vezetését az akkor már 23 éve körözött Toto Riinától. Denaro egyébként nagy rajongója volt a Keresztapa című filmnek, utolsó rejtekhelyének konyhájában posztert is tett ki, sőt keresztapás hűtőmágnese is volt.

Korábban is felmerült már a maffia ikonikus alakjainak kereskedelmi célú felhasználása, Totò Riina lánya például 2018-ban Párizsban nyitott bisztrót „Corleone by Lucia Riina” névvel. Riina lánya művészi hajlamokkal is rendelkezett, az étteremben saját festményeit állította ki. Corleone polgármesterének nem tetszett, hogy Totò Riinhoz kapcsolódóan negatív képet festett a városról, hosszas vita után végül 2019 januárjában Lucia Riita és férje eltávolították a sokat vitatott feliratot.

Toto Riinát és Denarót is többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Riina 2017-ben halt meg a börtönben, Denarót pedig jelenleg a közép-olaszországi L'Aquila városának szigorúan őrzött börtönében tartják fogva.

Denaró életéről és kalandos elfogásáról ebben a cikkben olvashatnak bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!