A Wagner-vezér szemétláda bloggernek nevezte a védelmi miniszter vejét, de közben segítséget is kért

2023. március 20. – 23:21

Másolás

Vágólapra másolva

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója és Putyin szakácsa egy hangüzenetben szállt bele a védelmi miniszterbe, Szergej Sojguba – pontosabban Sojgu vejébe. A Guardian azt írja, hogy Prigozsin egy zsoldosnak állt elítéltet, Aik Gasparjant hasonlította össze Alekszij Sztolarijovval.

„Melyik a jobb? Hajk, aki elkövetett egy bűntényt, de végül hős lett belőle, vagy egy szemétláda blogger, aki aljas teremtény marad?”

– tette fel a kérdést Prigozsin. Gasparjan fegyveres rablás miatt ült börtönben, de miután a Wagner 2022 nyarán elkezdett elítéltek között toborozni, zsoldosnak állt. Prigozsin azt állítja, február óta nem keresnek újoncokat az elítéltek között.

Prigozsin gyakran összeszólalkozik és bírálja az orosz vezetést. Ennek ellenére hétfőn nyilt levélben kért segítséget Sojgutól. Ebben azt írta, hogy megtudta, hogy az ukránok egy gyors támadással le akarják választani a zsoldosait az orosz csapatoktól. Azt írja, hogy a támadás a hónap vége felé, vagy április elején várható, bár az nem derült ki, hogy jutott ehhez az információhoz. Ez az első eset, hogy Prigozsin nyilvánosságra hozott ilyen, taktikai jellegű levelezést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!