Egy amerikai építési vállalkozó golyóálló óvóhelyeket épít az iskolákba

2023. március 19. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai építési vállalkozó golyóálló biztonsági szobákat kezdett el tervezni, miután megelégelte az iskolai lövöldözésekben elhunyt gyerekekről szóló híreket – írja a Washington Post.

Kevin Thomast tavaly nyáron, az uvaldei lövöldözések után kérte meg a felesége, hogy csináljon valamit. Thomas ezután kezdett el gondolkozni, hogy mit tehetne ő maga a gyerekek védelmének érdekében, így jött elő az óvóhely ötlete.

A biztonsági szobát úgy tervezte meg, hogy vészhelyzet esetén az egész osztály és a tanár be tudjon menekülni oda, amikor viszont nincs rá szükség, ne foglalja a helyet a tanteremben. A szoba falait egy mozdulattal ki lehet húzni, ahogy ezen a videón is demonstrálják:

A nagyjából 2,5 x 2,5 méter nagyságú szobákat elsőként egy alabamai általános iskola két tantermében állították fel. Thomas reméli, hogy az övéhez hasonló menedékek az Egyesült Államok összes iskolájában épülhetnek majd, azt viszont hangsúlyozta: korántsem gondolja azt, hogy ez jelentené a megoldást a problémára, és bárhol is fogja a jövőben telepíteni a szobákat, csak átmeneti tünetkezelésnek tartja őket.

„Ez csak egy módja annak, hogy időt nyerjünk, amíg mi, mint közösség és mint ország rájövünk a nagyobb, mélyebben gyökerező problémák megoldására. Nagyon remélem, hogy ennek a biznisznek az fog véget vetni, hogy megoldottuk a problémát” – mondta.

Szerinte az a fontos, hogy azoknak a szülőknek, akik az iskolai lövöldözésekben vesztették el a gyermeküket, megüzenjék, hogy „halljuk őket, és mint egyének, teszünk is valamit, mert jelenleg nem számíthatunk a kormányra”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!