23 ezer sms-sel és hívással zaklatta volt barátnőjét egy brit rendőr

2023. március 19. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Képzelje el, hogy egy éven át valaki éjjel-nappal, 20 percenként telefonál, üzenetet küld, amelyben könyörög, öngyilkossággal fenyegetőzik, ha ön nem tér vissza hozzá. Ez 23 ezer sms-t és telefonhívást jelent.

Ezzel kellett élnie a szakítás után annak a brit nőnek, aki végül bírósághoz fordult, hogy védelmet kapjon egykori barátjától. A férfi egy londoni rendőr, akit a bíróság a zaklatásokért közmunkára és pénzbüntetésre ítélt, és hamarosan a rendőrségen is fegyelmi vizsgálat elé néz – írta a Daily Mail.

Lucy Selby 2020 októberében ismerte meg a most 37 éves rendőrt, akivel 2021 áprilisában költözött össze. A kapcsolat a veszekedések és a férfi, Kye Cole alkoholproblémái miatt egy év után zátonyra futott. A szakítást azonban Cole nem akarta elfogadni, folyamatosan üzenetekkel, telefonhívásokkal bombázta a nőt, aki végül inkább munkahelyet, lakhelyet változtatott, törölte magát a közösségi oldalakról, hogy a férfi ne érhesse őt el.

Ez azonban nem sikerült, az üzenetek így is jöttek, sőt, fényképek is a nő gyerekkori otthonáról, ahol szülei élnek, így a fenyegetettség miatti félelem egyre inkább rátelepedett Lucy életére.

„Ha ivott, 200 sms-t is küldött, akár negyvenszer is felhívott” – mondta a bíróságon a nő, „csak annyit szeretnék, hogy Kyle többé ne jelentkezzen”.

A bíróság a vallomások és bizonyítékok alapján ítéletet is hozott: 150 óra közmunkát szabott ki Cole-ra, emellett arra kötelezték, hogy fizessen Selbynek 2500 fontot (1,13 millió forintot). A férfinak ezen felül 775 font perköltséget is állnia kell, valamint alkoholelvonó foglalkozásokra kell járnia.

Selby a bíróságon felidézte azt is, hogy a folyamatos zaklatás miatt hónapokon át az öngyilkosság gondolata kerülgette. Ennek ellenére vallomását azzal zárta, hogy maguk a szövegek sosem az ő közvetlen fenyegetéséről szóltak, de így is elviselhetetlenné tették az életét. De azt is hozzátette: „A történtek ellenére nincs bennem keserűség, és nem neheztelek Kye-ra.”

Cole egyelőre továbbra is rendőrként dolgozik, a jövő héten azonban fegyelmi vizsgálat elé néz, ahol eldől, hogy megtarthatja-e jelenlegi munkáját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!