Reptéri rablótámadás két halottal: 32 millió dollárt akartak elrabolni Chilében

2023. március 9. – 00:02

Másolás

Vágólapra másolva

A chilei fővárosban, Santiagóban egy repülőtéri lövöldözésben meghalt egy biztonsági tiszt és egy feltételezett rabló szerdán, amikor támadók több mint 32 millió dollárnyi készpénzt próbáltak elrabolni egy Miamiból érkező repülőgépről – jelentette az Associated Press.

Mintegy tíz, „erősen felfegyverzett” rablónak sikerült kijátszania a biztonsági intézkedéseket – közölte Manuel Monsalve belügyi államtitkár. Az volt a céljuk, hogy elérjék a Latam Airlines-nak azt a repülőtér futópályáján álló repülőgépét, amelyen 32,5 millió dollárnyi készpénzt szállítottak. A támadást akkorra időzítették, amikor a pénzt egy páncélozott teherautóra akartak átpakolni.

A rablók és a biztonságiak között lövöldözés alakult ki, amelyben a Polgári Légiközlekedési Főigazgatóság (DGAC) egyik alkalmazottja, valamint egy feltételezett támadó meghalt. A többi rabló elmenekült. Később két kiégett járművet találtak a közelben.

„A DGAC tisztviselőinek bátor fellépése meghiúsította a rablást” – mondta Monsalve, megjegyezve, hogy a leendő rablók „jól szervezettek” és „nagyon felfegyverzettek” voltak.

Egy, a Twitteren közzétett videón látszólag golyó ütötte lyukak látszottak egy Delta-gépen, amely a célba vett Latam-gép mellett parkolt.

Egy másik videó látszólag a lövöldözés egy pillanatát mutatja, amely során sok lövés hallatszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!