Ketten meghaltak a Mexikóban tévedésből elrabolt négy amerikai közül

2023. március 7. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

Ketten meghaltak azok közül az amerikai állampolgárok közül, akiket múlt héten fegyveresek elraboltak Mexikóban – írja a BBC egy mexikói állam kormányzójára hivatkozva.

A CNN által idézett, meg nem nevezett amerikai tisztviselő szerint a nyomozók szerint a mexikói drogkartell valószínűleg haiti drogcsempészekkel keverte össze a négy amerikai áldozatot. A rokonaik szerint ők csak azért utaztak Mexikóba, hogy plasztikai műtétet végezzenek rajtuk.

A CBS szerint az amerikaiak Latavia „Tay” McGee, Shaeed Woodard, Eric James Williams és Zindell Brown voltak. Egy fehér kisbuszban keltek át Matamoroson, egy határ mellett fekvő 500 ezres városon, amikor ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak rájuk, majd kisteherautóba tuszkolták őket. A közösségi médiára is felkerült, aznap készült videófelvételeken látható, hogy fegyveresek fényes nappal két embert – lehet, hogy még élőt, de lehet, hogy már holtat – visznek el.

A mexikói főügyészség megerősítette, hogy a négy amerikai közül „ketten meghaltak, egy személy megsérült, egy másik pedig életben van” – mondta sajtótájékoztatóján Americo Villarreal, Tamaulipas kormányzója. Amerikai tisztviselők még nem erősítették meg a haláleseteket.

Az FBI 50 000 dolláros (közel 18 millió forintos) jutalmat ajánlott fel az amerikaiak hazatéréséért.

Matamorosban rendszeresek a rivális kábítószerkartellek közötti összecsapások. A heves lövöldözések miatt az Egyesült Államok konzulátusa pénteken figyelmeztetést adott ki. A térségben rendszerint nem regisztrálják az erőszakcselekmények áldozatait, mert a bűnbandák gyakran magukkal viszik halott tagjaikat, a helyi média pedig sok esetben nem mer hírt adni az incidensekről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!