Tévedésből rabolhattak el négy amerikait Mexikóban

2023. március 06. – 19:01

Másolás

Vágólapra másolva

Elraboltak négy amerikai állampolgárt Mexikó északi, az Egyesült Államokkal közös határához közeli részén, Matamoros város környékén – közölte az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyi idő szerint vasárnap.

Az MTI híre szerint a tájékoztatás szerint az áldozatok pénteken, egy észak-karolinai rendszámú autóval érkeztek Texas felől Mexikóba, gépjárművüket nem sokkal később fegyveresek vették körbe, tüzet nyitottak rá, majd az utasokat elhurcolták. Az FBI 50 ezer dollár (17 millió forint) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek.

Matamorosban rendszeresek a rivális kábítószerkartellek közötti összecsapások. A heves lövöldözések miatt az Egyesült Államok konzulátusa pénteken figyelmeztetést adott ki.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az emberrablásoknak közük van-e az aznap kitört, halottakkal is járó összecsapásokhoz. A közösségi médiára is felkerült, aznap készült videofelvételeken látható, hogy fegyveresek fényes nappal két embert – lehet, hogy még élőt, de lehet, hogy már holtat – tesznek fel egy teherautóra.

A térségben rendszerint nem regisztrálják az erőszakcselekmények áldozatait, mert a bűnbandák gyakran magukkal viszik halott tagjaikat, a helyi média pedig sok esetben nem mer hírt adni az incidensekről.

A CNN azt írja, a mexikói hatóságok szerint a Matamorosban elrabolt amerikaiakat tévedésből vették célba, valójában nem őket akarták megtámadni. A CNN birtokába jutott fotókon látható, ahogy az amerikaiak autója összeütközött egy másik járművel, aztán fegyveresek rohantak oda hozzájuk, és elvitték őket a helyszínről.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!