Rákos bőrelváltozást operáltak le Joe Bidenről

2023. március 5. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök bőréről a múlt hónapban egy rutin egészségügyi szűrés során eltávolítottak egy rákos bőrelváltozást – közölte a Fehér Ház.

A BBC arról ír, hogy Biden orvosa szerint minden rákos szövetet eltávolítottak, és nincs szükség további kezelésre, de az elnöknek folyamatosan ellenőrzik majd a bőrén lévő érintett részt.

A 80 éves elnök mellkasáról távolították el az elváltozásokat, az orvos úgy véli, a műtött rész azóta „szépen gyógyul”. Ez a típusú rákos elváltozás az esetek többségében nem terjed áttéttel, „további kezelésre nincs szükség” – tette hozzá.

Az amerikai bőrrákszövetség szerint évente 3,6 millió amerikainál diagnosztizálják ezt a típusú elváltozást, és ez a leggyakrabban előforduló rákfajta. Lassan növekszik, gyógyítható, és korai kezelés esetén minimális kárt okoz.

Biden testéről korábban, mielőtt elnök lett, több ehhez hasonló rákos elváltozást is eltávolítottak, és feleségének, Jill Bidennek is volt már három ilyen beavatkozásra szüksége. Bidenék egyik felnőtt fia, Beau 2015-ben halt meg agydaganatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!