Amikor búvárkodás közben rájössz, hogy otthagyott a hajó az óceánon, és mindjárt meghalsz a nászutadon

2023. március 5. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kaliforniai nászutas pár snorkelezni volt Hawaiin 42 kalandvágyó utastársukkal együtt, amikor azt vették észre, hogy a szervező cég hajója mintha kissé távolodna tőlük. Elizabeth Webster és Alexander Burckle azt állítják, a kapitány azt mondta, hogy a hajó egy órán át lesz az adott helyen, és utána majd mennek tovább egy másik helyszínre, de nem beszéltek meg konkrét indulási időpontot.

A 44 utas 10.50-kor csobbant be a vízbe Maui partjainál, és mindenki ment, amerre akart az óceánban. A fiatal pár 11.50-kor elkezdett visszaúszni a hajóhoz, de azt látták, hogy 15 perc úszás után sem jutottak közelebb a járműhöz. Újabb 15 perc úszás következett, ekkor már rákapcsolt a páros, de a hajó csak távolodott.

Ezután hiába próbáltak segítséget kérni, és hiába kezdtek el a hajós kirándulás második állomása felé úszni, a víz mélyült, ők pedig egyre inkább óceáni körülmények között találták magukat. Bepánikoltak, 700 méterre a parttól azt gondolták, meg fognak fulladni. Megpróbáltak kiúszni Lanai szigetére annak ellenére, hogy az előzetes biztonsági felkészítésben azt mondták nekik, hogy ez eszükbe se jusson. Délután 1-kor kiszáradva és fáradtan értek partot Lanain, az ottaniaktól kaptak segítséget.

A páros most ötmillió dollárra perli a szervező céget, amely – a periratok szerint – hiába számolta át többször az embereket, és jött ki első számolásra 42 ember, végül nem jött rá, hogy valakik hiányoznak.

(NBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!