Maximum napi 1 órát tiktokozhatnak a 18 évesnél fiatalabbak

2023. március 1. – 18:37

Másolás

Vágólapra másolva

Napi képernyőidő-limitet vezet be a TikTok a 18 évesnél fiatalabb felhasználóinak – számolt be a CNN. Az elkövetkező hetekben élesedő új fejlesztéssel a fiatal felhasználók maximum 1 órát tiktokozhatnak naponta az alapértelmezett beállítások szerint. A korlátozást persze feloldhatják, de a cég szerint ezzel is afelé terelik őket, hogy nézzenek szembe őszintén azzal, mennyi időt töltenek az alkalmazásban céltalan görgetéssel.

Ha nem módosítják a napi 1 órás limitre vonatkozó beállítást, az alkalmazás 60 percnyi görgetés után lezár, és csak egy kód beírásával lehet újra feloldani. Persze ezt is megtehetik majd a tinédzserek, a lényeg az, hogy értesítse őket az alkalmazás arról, hogy már egy órát eltöltöttek aznap a használatával.

Az önkorlátozó lépést azután jelentette be a kínai tulajdonban álló TikTok, hogy az utóbbi hónapokban egyre több országban fogadtak el intézkedéseket az alkalmazás korlátozására. Ezeknek csak az egyik oka az, hogy a rövid videók közötti végtelen görgetés bizonyítottan függővé teszi a felhasználókat, sok helyütt inkább azért korlátozzák a TikTok használatát, mert bizonyos vádak szerint az alkalmazás túlságosan sok adatot gyűjt a felhasználóiról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!