Árvaházba kerülhet egy 12 éves orosz kislány, mert háborúellenes képet rajzolt

2023. március 1. – 16:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Árvaházba kerülhet egy 12 éves orosz kislány, mert háborúellenes képet rajzolt – írja a független orosz hírportál, a Meduza.

A Tulai területen élő Alekszej Moszkalevet decemberben a hadsereg lejáratásával vádolták meg, miután lánya, Mása az iskolában és az interneten is tiltakozott az orosz-ukrán háború ellen. Mása tanára azt a feladatot adta az osztályának, hogy rajzoljanak képeket az Ukrajnában állomásozó orosz csapatok támogatására. Mása ehelyett egy orosz zászlót rajzolt, rajta a felirattal: „Nemet a háborúra!”, egy ukrán zászlóra pedig azt írta, hogy „Dicsőséget Ukrajnának!”. A tanárnő a rajz láttán értesítette az igazgatót, aki ezután kihívta a rendőröket – mondta Moszkalev.

A lányát egyedül nevelő apa akár három év börtönbüntetést is kaphat, ha az ügye a bíróság elé kerül, Mását pedig árvaházba küldhetik – mondta a család ügyvédje az OVO-Info független orosz emberi jogi szervezetnek.

Az OVO-Info beszámolója szerint a hatóságok több órán keresztül egyedül, apja vagy ügyvéd jelenléte nélkül hallgatták ki Mását, akit egy napra árvaházba is zártak. Az apját szintén kihallgatták, és állítása szerint meg is verték. Moszkalev azt mondta, az FSZB tisztjei három és fél órán keresztül azt mondták neki, hogy rosszul neveli a lányát. „Azt mondták, hogy el akarják venni tőlem, és börtönbe akarnak zárni” – idézte szavait a Meduza.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!