Jóképű koreai férfi lett a rossz arcú thai drogdílerből

2023. február 27. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

Egy thaiföldi drogkereskedő több arcplasztikai műtéten is átesett, hogy úgy nézzen ki, mint egy „jóképű koreai férfi”, és elkerülje a törvényt. Szaharat Szavangcsenget (Saharat Sawangjaeng), aki a Szeong Dzsimin (Seong Jimin) álnevet vette fel, a múlt héten ennek ellenére elfogták egy bangkoki társasházban – írja a BBC.

A rendőrség három hónapja kereste a 25 éves férfit, akinek végül úgy bukkantak a nyomára, hogy nyomon követték az ecstasy terjesztését más bangkoki eladók és vásárlók között. A hatóságok közlése szerint Szavangcseng „eredeti arcából semmi sem maradt meg”, és ezt a rendőrség által közzétett fotó elég jól bizonyítja.

Fotó: Thailand National Police
Fotó: Thailand National Police

A szemtanúk „jóképű koreai férfiként” jellemezték a dílert, aki a BBC szerint a letartóztatásról készített videón arról beszél, hogy Dél-Koreába akart költözni, mondván: „új életet akarok kezdeni, meguntam Thaiföldet”.

Szavangcsenget a korábbi években már háromszor tartóztatták le. Egy alkalommal testi sértés vádjával vették őrizetbe, és a rendőrség 290 ecstasytablettát és 2 kiló folyékony kábítószert talált nála. Akkor sikerült megszöknie az őrizetből, és elkezdte átműttetni magát. Mostani elfogásakor beismerte, hogy ecstasyt rendelt a darkweben, amikért kriptovalutákkal fizetett.

Tiraden Tammaszuti (Theeradej Thammasutee) thaiföldi rendőr vezérőrnagy a férfit egy drogbárónak, a bangkoki ecstasyjárvány egyik fő okozójának nevezte. Szavangcseng azt mondta, hogy többnyire Hollandiából importált kábítószert, és nem ismeri azokat, akiktől a drogot vásárolta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!