Vádat emeltek a meggyilkolt és feldarabolt hongkongi modell volt férje, apósa, anyósa és sógora ellen

2023. február 27. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a hongkongi bíróság a meggyilkolt és feldarabolt hongkongi modell és influenszer, Abby Choi volt férje, annak szülei, és testvére ellen – írja az MTI.

A volt férjet, Alex Kwongot, a testvérét, Anthony Kwongot és az apjukat, Kwong Kaut gyilkossággal, a volt férj anyját, Jenny Lit az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolják. Az első bírósági meghallgatást hétfőn tartották, az ügy tárgyalását májusra napolták el.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hongkongi rendőrök múlt hét pénteken akadtak rá egy hűtőszekrényben a kedd óta eltűnt 28 éves modell-influenszer, Abby Choi lábára, vasárnap pedig a fejét és a bordáját is megtalálták egy levesesfazékban. A lakást, amiben a testrészeket megtalálták a modell volt apósa bérelte ki nem sokkal korábban. A nő koponyájánn külsérelmi nyomot találtak, amiből a hatóságok arra következtettek, hogy Choi halálát ütés okozta. A lakásban húsdarálót, láncfűrészt és kesztyűket is találtak.

A nő halálának hátterében pénzügyi vita állhat. Alex Kwongot a hatóságok szombaton fogták el, a férfi – akinél a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap szerint egyebek között 500 ezer hongkongi dollárt (csaknem 23 millió forint) is találtak – vélhetően meg akart szökni az igazságszolgáltatás elől.

Choit utoljára a volt sógorával látták, aki egyben a sofőrje is volt. A HK01 hongkongi hírportál úgy tudja, a nőt azt követően ütötték le, hogy beszállt az autóba. Ezután a tetthelyre szállították, ahol végeztek vele. A hatóságok szerint a gyilkosságot a korábban a rendőrségnél szolgáló volt após tervelte ki.

A sztrámodell legutóbb a Párizsi Divathéten szerepelt a Dior modelljeként. Négy gyereke született, kettő Kwongtól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!