Brit hírszerzés: Február 21. óta orosz lőszer- és üzemanyagraktárt és katonai bázist is bombáztak az ukrán erők Mariupolban

2023. február 27. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

A brit védelmi minisztérium hétfői hírszerzési tájékoztatójában azt írja, február 21. óta legalább 14 robbanásról számoltak be az oroszpárti tisztviselők az oroszok által megszállt Mariupol város környékén.

A robbanások helyszínei között volt egy lőszerraktár a repülőtéren, két üzemanyagraktár és egy acélmű, amelyet Oroszország katonai bázisként használ. Mariupol legalább 80 kilométerre fekszik a frontvonaltól.

Oroszországot valószínűleg aggasztja, hogy megmagyarázhatatlan robbanások történnek egy olyan övezetben, amelyről korábban feltehetően azt hitte, az ukrán csapások hatótávolságán kívül esik. A hosszú ostrom alatt gyakorlatilag teljesen elpusztított Mariupol azért is fontos Oroszország számára, mert ez volt a legnagyobb ukrán város, amit 2022-ben el tudott foglalni. A várost, ami egy kulcsfontosságú logisztikai útvonalon fekszik, továbbra is ellenőrzésük alatt tartják az oroszok – áll a jelentésben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!