Sziklának csapódott egy migránsokat szállító hajó Olaszország partjainál, legalább 59-en meghaltak

2023. február 26. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 59 ember meghalt, amikor a túlterhelt hajójuk elsüllyedt a viharos tengeren Dél-Olaszország partjainál. A hajón körülbelül 150-en migráns próbált Törökországból Olaszországba eljutni, írta a BBC.

A hajó már Calabria régióban lévő Crotone közelében járt, amikor egy sziklának csapódva széttört, majd elsüllyedt. A hajón utazók közül sokan partot értek, de az olaszországi tisztviselők szerint legalább 59 áldozata van a balesetnek. Az áldozatok között húsz nő és tizenkét kisgyerek van, utóbbiak között egy néhány hónapos csecsemő is. A holttestek egy részét kivitte a hullámzás, strandokon, nyaralóknál találtak rájuk.

Fotó: Alessandro Serrano / AFP Fotó: Alessandro Serrano / AFP
Fotó: Alessandro Serrano / AFP
Fotó: Alessandro Serrano / AFP

A hajószerencsétlenség után nagyszabású keresési és mentési műveletet indított a parti őrség, és egy korábbi közlés szerint 80 túlélője van a balesetnek. A túlélőket a Vöröskereszt munkatársai látták el, néhányukat kórházba szállították. Egy ember letartóztattak embercsempészet vádjával.

Manuel Curra, a hegyi önkormányzat tisztviselője a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy a hajó a törökországi Izmirből három vagy négy nappal ezelőtt futott ki. A fedélzetén pakisztáni, afganisztáni, szomáliai és iráni menekültek voltak. Legtöbben a létbizonytalanság, szegénység miatt keltek útra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!