Busszal ütközött egy autó Ausztriában, három magyar halt meg a balesetben

2023. február 25. – 21:41

Másolás

Vágólapra másolva

Egy huszonöt éves férfi vezette azt a magyar rendszámú Volkswagen Beetle-t, amely szombat reggel, 7 és 8 óra között szenvedett balesetet Ausztriában, írta meg a Salzburg 24 hírportál, több helyi médium és a Blikk. A Zell am See járásban lévő Leogang település irányába tartó autó eddig tisztázatlan körülmények közt sodródott át a szembejövő sávba, ahol nagy erővel a menetrend szerinti, ám a baleset idején utasok nélkül közlekedő busznak ütközött.

A híradások szerint a buszt vezető 51 éves sofőr megpróbált kitérni az elé sodródó autó elől, de manővere nem sikerült, így nem tudta elkerülni a karambolt, és a busz kis híján az árokba csúszott. A Volkswagen olyan nagy mértékben összetört, hogy utasait a tűzoltóknak kellett kimenekíteniük a roncsból. Közülük egy 29 és egy 36 éves nő a helyszínen életét vesztette, az autót vezető férfi pedig később, a kórházban halt bele sérüléseibe. A buszvezető szintén megsérült az ütközésben, őt jelenleg is kórházban ápolják, alkoholtesztje negatív lett.

Az osztrák hatóságok a helyszínen nem tudták megállapítani a baleset okát, és a résztvevőkön kívül nem is volt más szemtanú, ezért az ügyészség kezdeményezésére igazságügyi szakértői vizsgálat indul a körülmények tisztázására. A felvételek alapján a baleset tragikus kimenetelében közrejátszhatott, hogy az eleve merevebb és nagyobb tömegű autóbusz orra a tizenéves VW Beetle sérülékenyebb felületét találta el. Ezért rogyott össze a tető és a padlólemez, illetve ezért szorultak be a roncsba az áldozatok.

Ausztria több régiójában kemény téli időjárás van, ezért nemcsak kötelező, de különösen ajánlott a téli gumiabroncs használata, illetve havas időben a hólánc felszerelése is, valamint az, hogy az arra járók jelentősen csökkentsék sebességüket a csúszós útszakaszokon.

Címlapkép: Feuerwerh Leogang

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!