Életben van az a 15 éves török fiú, akit az egyik magyar mentőcsapat nem tudott kihozni a romok alól

2023. február 19. – 20:47

Életben van az a 15 éves török fiú, akit az egyik magyar mentőcsapat nem tudott kihozni a romok alól
Ali, a romok alól kimentett 15 éves fiú – Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Másolás

Vágólapra másolva

Mégis életben van az a 15 éves török fiú, akit korábban a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőcsapata nem tudott kimenteni a romok alól a földrengés helyszínén. Erről a magyar mentőcsapat számolt be Facebook-oldalán. „Vannak csodák és most egy ilyen csodát élünk át török mentőcsapat tagjaival közösen” – írták posztjukban.

Hazaérkezésük után a Telex videójában is megemlítették a fiút a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei. Azt mesélték, hogy a fiúnak mindkét lába beszorult a romok közé, élet-halál között lebegett. Több óráig küzdöttek érte, de nem tudták kiszabadítani. Ott kellett végül hagyniuk, titkon abban bíztak, hogy csoda történik, és a fiú valahogy megmenekül, bár tudták, hogy nem ez a realitás.

Végül megtörtént a remélt csoda: a mentési munkálatok azon fázisában találtak rá Alira, amikor munkagépekkel bontják el az összedőlt épületeket. A fiú jelenleg kórházban van, az egyik lába valószínűleg soha nem lesz már teljes értékű. „Boldogok vagyunk és megnyugodott a lelkünk. Ali és a mentésben résztvevő önkéntes csapat tagja, a helyszínen minket segítő tolmácsunk a tervek szerint nyáron Magyarországra látogat, így még biztos, hogy beszámolunk erről a csodával határos történetről” – zárul a magyar mentőcsapat posztja.

A 7,8-as erősségű földrengés áldozatainak száma szombaton átlépte a 45 ezret, noha a szíriai halálozások száma néhány napja 5800 körül stagnál. A sebesültek száma meghaladja a százezer főt; Törökországban mintegy 264 ezer lakás dőlt össze. Még 12 nappal a katasztrófa után is találtak túélőket a romok között: szombaton három embert, köztük egy gyereket sikerült élve kihozni a törmelék alól.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat két tagjával készült videónk:

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!