Indiai külügyminiszter: Soros György öreg, gazdag, nagyképű és veszélyes

2023. február 18. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

India külügyminisztere, Subrahmanyam Jaishankar egy Sydney-i konferencián arról beszélt, a demokratikus világnak szüksége van a demokráciáról szóló vitára, éles kritikát fogalmazott meg azonban Soros György magyar származású amerikai üzletemberrel szemben – írja a Reuters.

A miniszter Sorok György a Müncheni Biztonsági Konferencia tartott csütörtöki beszédére reagált, amiben az amerikai milliárdos az ázsiai ország kapcsán úgy fogalmazott:

„India érdekes eset. Demokrácia, de vezetője, Narendra Modi nem demokrata. A muszlimok elleni erőszakra való uszítás fontos tényező volt meteorikus felemelkedésében. Modi szoros kapcsolatokat ápol mind a nyitott, mind a zárt társadalmakkal. India tagja a Négyesnek (amelyhez Ausztrália, az USA és Japán is tartozik), de rengeteg orosz olajat vásárol meredek árengedménnyel, és rengeteg pénzt keres rajta”.

Soros György „öreg, gazdag, nagyképű és veszélyes. Mert az történik, hogy az ilyen emberek, az ilyen nézetek és az ilyen szervezetek valójában komoly erőforrásokat fektetnek a narratívák alakításába” – mondta Jaishankar.

Hangsúlyozta, India választói döntöttek, „milyen vezetést akarnak”. „Olyan ország vagyunk, amely átélte a gyarmatosítást, ismerjük a veszélyeit annak, hogy mi történik, ha külső beavatkozás történik” – tette hozzá.

Soros György beszédéről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!