Fegyvert vitt az iskolába egy hatéves gyerek Virginiában, és megfenyegette egy osztálytársát, hogy lelövi

2023. február 18. – 08:24

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb hatéves kisfiú vitt be fegyvert az iskolájába Virginiában. A fiú édesanyját letartóztatták – írja a BBC.

Legutóbb január elején a szintén Virginia állambeli Newport Newsban lőtte meg a tanárát egy hatéves kisfiú.

A rendőrséget csütörtök délután a Norfolk városában található Little Creek általános iskolához riasztották, ahol az iskola személyzete átadta nekik a kézifegyvert. A cikk nem részletezi, hogy derült ki, hogy a gyereknél fegyver volt, de az egyik szülő egy helyi tévécsatornának azt mondta: a hatéves kisfiú csütörtökön a testnevelésórán megfenyegette a lányát, hogy lelövi. Az édesanya a tévécsatornának azt mondta, egy másik szülőtől értesült az esetről, a lánya ugyanis nem merte elmondani neki, mert attól tartott, bajba kerülhet.

A fiú édesanyját pénteken kiskorú bűnelkövetéséhez való hozzájárulással vádolták meg, és azzal, engedte, hogy a kiskorú gyerek töltött lófegyverhez férjen hozzá.

A januári incidens kapcsán írtuk, hogy a virginiai törvények értelmében a fegyvertulajdonosok ellen büntetőeljárás indulhat, ha olyan helyen vagy módon tárolják a töltött fegyvert, amely 14 év alatti gyermekek életét vagy testi épségét veszélyezteti. A törvény megsértése vétségnek minősül, és legfeljebb egy év börtönbüntetéssel és 2500 dollár pénzbírsággal büntethető. Olyan törvény viszont nincs, amely előírná, pontosan hogyan kell tárolni a fegyvereket, és olyan sem, amely előírná a fegyvertulajdonosok számára, hogy zárják el a fegyverüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!