Felgyújtotta magát egy férfi Prága központjában, testének 50 százaléka megégett

2023. február 16. – 17:03

Másolás

Vágólapra másolva

A mentők küzdenek annak a férfinak az életéért, aki szerda este löntötte, majd felgyújtotta magát Prága központjában – írja a novinky.cz. A férfi állapota válságos. A cseh lap információi szerint egy külföldiről van szó, a rendőrség további részleteket nem árult el az esetről.

„Szerda este bevittünk a kórházba egy férfit, aki súlyos égési sérülést szenvedett. Állapota válságos, de mindent megteszünk a megmentéséért” – mondta a lapnak csütörtökön a Královské Vinohrady Egyetemi Kórház szóvivője, ahol a beteg a speciális égési központban van.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra az eset részleteit, és Jan Rybanský szóvivő szerint nem is tervezik ezt. A szóvivő csak annyit mondott a novinky.cz-nek, hogy külföldiről van szó, állampolgárságot nem adott meg.

Bűncselekményre egyelőre nincs utalás. Az eset indítéka azonban nem tisztázott, a rendőrség arra vár, hogy kihallgathassa a férfit. A rendőrök azt sem részletezte, hogy mivel öntötte el magát a férfi, és hogy a helyszínen történt-e egyéb incidens az esettel összefüggésben.

Tanúvallomások szerint a férfi egy Haštalská utcai étterem előtt ismeretlen gyúlékony folyadékkal öntötte le magát, majd kiabált valamit, és felgyújtotta magát. Az sem világos, hogy mit kiabálhatott. A jelenlévő szemtanúk eloltották a lángokat, a férfit ezután mentő vitte el. Testének 50 százaléka égett meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!