Hatalmas tűz ütött ki Moszkvában egy hadiipari komplexum közelében

2023. február 15. – 07:15

Másolás

Vágólapra másolva

Videók terjednek a közösségi médiában egy szerda hajnali moszkvai tűzről, amely a jelentések szerint egy kulcsfontosságú orosz katonai ipari komplexum közelében lévő autószerviz-központban pusztított – írja a Newsweek. A Twitteren több olyan bejegyzés is terjed, miszerint nem autó-, hanem vasúti szervizüzem kapott lángra.

A Newsweek a TASZSZ orosz állami hírügynökségre hivatkozva arról ír, hogy a Vörös tértől mintegy 18-19 kilométerre északra lévő Gyekabrisztov utcai komplexumban helyi idő szerint nem sokkal hajnali 2 óra előtt tűz ütött ki. A moszkvai rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint nagyjából 900 négyzetméteren pusztítottak a lángok.

A lap szerint a közösségi médiában több posztoló megjegyezte: a tűz a precíziós műszerek kutatóintézetének közelében pusztít, ami az orosz állami űrügynökség, a Roszkozmosz része.

Egy tweetet idézve a Newsweek arról is ír, hogy a kutatóintézetben rádióvezérlő csatornákat fejlesztenek és gyártanak a haditengerészeti és repülőgépes sugárhajtású fegyverekhez. Egy posztoló szerint „a tűz az Iskander és az MLRS és MANPADS lövedékek gyártására szolgáló gyárral szemben keletkezett”.

A Realnaja Voina ukrán hírportál Telegram-csatornája megosztott egy fényképet és két videót, amelyek különböző szögekből mutatják a tüzet. A csatorna a Newsweek szerint azt írta: „a tűz egy olyan épület közelében keletkezett, ahol tengeri és légi rakétafegyverek rádióvezérlő csatornáinak fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!